Onze geschiedenis

Wij zijn George en Helen Reemer-Bouter. Op deze pagina beschrijven wij in het kort hoe ons kermisbedrijf is ontstaan. Hier kunt u lezen dat onze families al vele decennia lang als kermisexploitanten heel Nederland bezoeken.

Al in 1919 reisde de overgrootvader van George, L. Janvier, de kermissen in Nederland af met een stoomcarrousel en lunapark. Zijn dochter Lena trouwde in 1943 met George Lodewijk Reemer en samen kregen zij één dochter en vier zonen. Nadat zij in 1952 de stoomcarrousel aan de Efteling hadden verkocht, waar deze nog altijd in gebruik is, bleven zij verder reizen op de kermis met het lunapark.

De oudste zoon van George en Lena, Tonny, trouwde in 1968 met Marietje Knubben en startte zijn carrière als kermisexploitant, reizend door Nederland met een autoscooter. In 1969 kregen zij een zoon, George jr. en niet veel later nog een dochter. Ook zij hebben nog enige tijd met een lunapark rondgereisd.

Begin vorige eeuw reisde de overgrootvader van Helen, P. van Griensven, door Nederland met een theater. Eén van zijn zoons, Johan van Griensven trouwde met Mien Glimmerveen in 1942 en samen exploiteerden zij verschillende kermiszaken, zoals een kijkwerk en een fotoschietsalon. Hun oudste dochter Henny kreeg in 1969 een dochter, Helen en eind jaren ’70 zette Henny de familietraditie voort door met een fotoschietsalon de Nederlandse kermissen te bezoeken. Toen Helen haar schooldiploma had behaald begon ook zij haar eigen kermiszaak en exploiteerde zij een kleine speelwagen.

 

Grote speelwagen
Dordtsche Gebakkraam op het Suze Groenewegerf
Schietsalon NYPD
Jackpot Speelcasino

In 1989 kruisten de wegen van deze twee kermisfamilies wanneer George en Helen elkaar ontmoeten op de kermis in Puttershoek, waar zij allebei stonden. George in de kassa van de autoscooter en Helen in haar speelwagen. Misschien was het toeval, misschien was het de speling van het lot, maar enkele weken later kwamen George en Helen elkaar weer tegen op de kermis in Hilvarenbeek. Na wat avondjes uit, kregen zij in september van dat jaar verkering en al snel exploiteerden zij samen de Dordtsche Gebakkraam in de wintermaanden. In de zomer gingen zij samen op pad met een jackpot en Helen’s speelwagen waarin verschillende spelletjes zoals touwtje trekken en ballen gooien werden geëxploiteerd.

In 1995 werd een nieuwe oliebollenkraam gebouwd en verhuisde de oliebollenkraam ook van het Suze Groeneweg-erf naar de nieuwe winterstandplaats op het van Eesterenplein, waar de oliebollenkraam elke winterperiode nog steeds staat. Op 14 februari 1996, Valentijnsdag, zijn George en Helen in het huwelijksbootje gestapt. Nadat de ouders van Helen stopten met hun kermisbedrijf, namen George en Helen hun fotoschietsalon over.

Dochter Romy maakte het plaatje in 1997 compleet en met zijn drieën blijven zij de Nederlandse kermissen bezoeken met hun verschillende kermiszaken. Sinds 2004 reizen zij ook met de Lucky Duck, een geheel opnieuw geschilderde container waar eendjes gevangen kunnen worden. Eén jaar later zijn ook de speelwagen en schietsalon voorzien van een nieuwe look, al wordt de schietsalon enkele jaren later verkocht.

Anno 2020 was de speelwagen toe aan een nieuw uiterlijk en is deze aan binnenkant verbouwd. De speelwagen is nu voorzien van nieuwe lichtlijsten met gekleurde LED-lampjes en een nieuwe stellage om zo alle prijzen en cadeaus nog beter te etaleren. En de buitenkant? Die wordt in 2024 aangepakt!

George en Helen zijn al ruim dertig jaar samen, zowel als stel en als bedrijfspartners en maken nog elk jaar vele mensen blij wanneer zij de kermissen bezoeken in de zomer of in de winter oliebollen verkopen op het van Eesterenplein.

 

Slideshow 2

Grote speelwagen

Dordtsche Gebakkraam op het van Eesterenplein

Lucky Duck